Maratonul Olteniei ~ 2015

29 August 2015 Râmnicu Vâlcea, Romania

29 August 2015
Râmnicu Vâlcea, Romania
Site oficial

ADAUGA RECENZIE

Organizatori

Recenzie #26

"Maratonul Olteniei - Una calda, una rece :D by Cosmin GBR"

Cosmin Gbr Trail Semimaraton 21km adaugat pe 02 September 2015
Inainte eveniment
5
Procesul de inregistrare
5
Informatii si comunicare
5
Ridicarea pachetului de concurs
4
Kitul de participare (Tricoul de concurs)
Inainte eveniment
5
Frumusetea traseului
4
Arbitri si marcarea traseului
2
Puncte de suport/alimentare
4
Atmosfera / Spectatori
Inainte eveniment
5
Serviciul de cronometrare si rezultate
3
Medalia / Cadoul pentru Finalisti
4
Raportul Pret / Calitate
3
Diploma / Servicii Foto

Incep prin a va spune ca a fost o deosebita placere sa iau startul la Maratonul Olteniei - proba de semimaraton trail (mai exact, al 18-lea semimaraton din cariera!) si, in acelasi timp, a fost o bucurie si o liniste sufleteasca sa alerg pentru copiii nascuti prematur. Traseul mi s-a parut a fi foarte interesant si bine gandit! Efectiv, alergi in natura si ajungi pe cateva ulite ale satului Dealu Malului (daca nu ma insel), jumatatea traseului ajungand undeva pe la jumatatea arcului de cerc imaginar dintre comunele Bujoreni si Pausesti-Maglasi. Pe traseu te poti intalni cu vacute, cai, oi, caini (aparent inofensivi, dar eu am avut un mic clinci cu unul care ne-a latrat pe mine si pe inca 2 colege de cursa dar noroc cu un localnic care l-a indepartat de noi). Traseul incepe din parcul Zavoi, se alearga aprox. 1,5 km pe sosea si, la un moment dat, se face dreapta spre padure printr-o urcare prelungita. In rest, traseul este, in mare parte, prin padure cu urcari si coborari destul de solicitante (cei 900m diferenta de altitudine cumulata se pare ca sunt cat se poate de realisti). De asemenea, exista si cateva portiuni de traseu pe care esti nevoit sa le alergi, in plina lumina solara. Atmosfera generala a evenimentului mi s-a parut destul de ok, cu zeci de sustinatori prezenti la eveniment, dar e loc si de mai bine.

Nu mi-am dorit sa am obiectii asupra organizarii evenimentului dar, din pacate, sunt nevoit sa exprim cateva nemultumiri:

Startul: In primul rand, START-ul concursului ar trebui sa aiba loc, cel mai tarziu, pe la orele 8 - 8:30. Dat fiind faptul ca la aceasta editie, s-a dat startul la ora 10, toti concurentii au resimtit, din plin, canicula si disconfortul termic anuntate la buletinele meteo.

Puncte de hidratare: In al doilea rand, punctele de hidratare de pe traseu au fost prea putine, ca numar. Ar mai fi trebuit sa fie amplasate, cel putin, inca 2 puncte de hidratare, mai ales ca sportivilor n-are cum sa le fie usor sa alerge cu cate 2-3 bidoane la indemana, care oricum se consuma foarte repede.

Marcarea traseului: Ma vad nevoit sa confirm spusele unui coleg de cursa - mai exact, faptul ca n-au existat afise cu kilometri si au lipsit panglici orientative, pe unele portiuni de pe traseu.

Ca o concluzie: Respect deosebit pentru toti concurentii, spectatorii prezenti, voluntarii si organizatorii evenimentului pentru eforturile depuse si pentru faptul ca au indurat caldura excesiva. Evenimentul capata o anvergura foarte mare si este gazduit intr-unul dintre cele mai frumoase orase din tara si sper sa se tina cont de sugestiile pe care le-am exprimat mai sus. De principiu, recomand participarea la acest eveniment si cred ca voi veni si la anul.

Ati recomanda unui prieten acest eveniment?:
DA

Ati participa la editia urmatoare?:
DA

Vezi toate recenziile!

Ai participat la aceasta cursa?
Am fi curiosi sa stim cum a fost experienta ta!

Comentarii